fbpx

Efterarrangementer

Arrangementer i efteråret

Lørdag d.29.10 – Luk Op – Teater for de mindste

En inddragende og sanselig teateroplevelse for de helt små.

Små bjerge af blå og røde, stribede og prikkede, store og små kufferter – en hel masse overraskelser, der kun venter på at blive vist frem. I forestillingen tages de små med ind i hver kufferts lille verden – i én kuffert bor de tre bamser, der har så svært ved at sove. I en anden bor dukken, der elsker at være med til te-selskab.

I et trygt og roligt tempo, hvor der er plads til at alle små får mulighed for at give deres besyv med, skabes en lille oase fuld af historier. Sommetider følger der et rim eller en sang med, andre gange inviteres publikum til at åbne en kuffert eller bruge dets indhold. En fin og nænsom oplevelse for de små.

Alder: 0-3 år

1 – kl.9.45 – 10.20

2 – kl.11.00 – 11.35

Søndag d.30. oktober – Halloween på museet

Til børn:

Kom og vær med til lidt halloween u(hygge) på museet.
Gratis entré for børn i udklædning

kl.11-15

Tirsdag d.3. november – Foredrag: Saxo, Sorø og Stevns ved Lise Søelund

Et spændende foredrag ved Lise Søelund i museets Kongesal. Billetter koster 60 kr. inkl. kaffe, kage og aftenbesøg på museet.

Beskrivelse:
Der er nogle afgørende steder og personligheder for Danmarkshistorien, og her er det fokus på en historieskriver, som gør det muligt at huske, hvad der egentlig skete, en kirke, som rummer en berømt person med store visioner og endelig et sted, hvorfra de gode råvarer kan hentes. Vi skal høre om Saxo Grammaticus (ca. 1160-1208), som på foranledning af ærkebiskop Absalon skrev om danernes bedrifter, og var bosat i Lund, hvor han hørte til ærkebispens stab. Derefter drager vi til Sorø, hvor netop Absalon (ca. 1128-1201), som var henholdsvis ærkebiskop i Lund og senere Biskop i Roskilde, levede sine sidste dage i, og hvor han blev gravlagt i klosterkirken. Det hele bliver godt og grundigt fundamenteret ved et besøg på Christiansborgs ruiner, hvor det viser sige, at Absalon har lavet den fineste ringmur af sten fra Stevns klint. Der bliver meget historie, mange anekdoter og stor indsigt i krønike, kirke og krig.