Aktiviteter Oktober

Sjov i efterårsferien

Du kan opleve nogle spændende og sjove aktiviteter i efterårsferien.
Unge besøgende kan også deltage i skattejagt inde i udstillingen og vinde små præmier.

D.17-19. oktober 2021 11.00 – 15.00

Skattejagt i museets magiske have

Oplev Stevns Folklore Museums magiske baghave:

• Find uhyggelige væsner i haven og lær deres historier
  • Køb et skattekort til 10 kr., løse opgaver og vind sjove præmier

D.18. oktober 2021 14.00 -15.00

Magi, tryllekunst og fortælling med Erik Jensby

Tryllekunst og fortælling med Erik Jensby hvor publikum bliver på magisk vis ført gennem tricks med tilhørende historier.

Entrébillet koster 50kr. og kan købes på dagen eller online. Billetten kan bruges til museets udstilling i løbet af dagen.

D.19. Oktober 2021 19.00 – 20.30

Sang, sagn og sans med Lise Søelund

Det er altid en fest, når høsten er i hus, men i gamle dage var det samtidig afgørende for ens overlevelse, hvorvidt høsten slog til eller slog fejl, og alt, hvad der i øvrigt var i hus i form af pølser, flæsk og andre madvarer skulle gerne holde vinteren over. Når man nåede kyndelmissen, der signalerede, at halvdelen af vinteren var gået, skulle der derfor gerne være det halve af pølserne og af andet i fadeburet tilbage, altså hvis man ikke skulle gå sulten i seng, og alt det hører og synger vi om på vores lille museumshøstfest. Desuden skal vi have gang i alle sanser, når vi skal forstå, fornemme og forestille os de sagn, der har udspillet sig på Stevns, og det formidles på grundlag af Idéhistoriker Lise Søelunds bog Pen, pensel og pennestrøg, idet hun uddrager og redegør for de filosofiske, biografiske og mytiske forhold, der er kendetegnende på Stevns.Kom og syng med, lyt til drabelige, fornøjelige og finurlige hændelser fra den stevnsske historieskat og nyd kaffen og det gode selskab på museet.

Entrébillet 50kr.