fbpx

Magisk have

Museets magiske have åbner d.5.juli!

Stevns Folklore Museum er stolte af at præsentere den Magiske Have – et unikt projekt støttet af Nordea Fonden med 300.000 DKK. Haven er skabt for at tilbyde en magisk oplevelse for alle i Store Heddinge. Den officielle åbning finder sted den 5. juli fra kl. 11-14, som også markerer museets 3-års fødselsdag.

Om den Magiske Have

Den Magiske Have er resultatet af et samarbejde med Charlotte Mannstædt og Annette Nielsen, der har tilføjet magiske fortællingselementer som en hytte og en fortællingscirkel. Haven omdanner museets lille baghave til en frodig grøn oase midt i Store Heddinge. Besøgende kan nyde en koi-dam, græsbakker, roser, stier, hytter, planter og en hyggelig terasse.

Haven er skabt som et sted til meditation og eftertanke, samtidig med at det giver byens børn mulighed for at lege, finde på historier og nyde naturen. Der er blevet lagt stor vægt på brugen af genbrugsmaterialer samt miljøvenlige, robuste og holdbare materialer i anlægsarbejdet.

Åbningsfest – fredag d. 5. juli

Program for dagen:

 • Kl. 11: Åbningsceremoni med tale og klipning af rød snor ved Julie Hoff Sørensen, Kommunale bestyrelsesmedlem Børn, Unge og Læring.
 • Kl. 11-14: Gratis kage og drikkevarer til alle gæster.
 • Kl. 14: Fantastisk fortælleshow med Kalkcirklen, en lokal fortællergruppe. Billetter kan købes online, og der er et begrænset antal pladser, så skynd jer at sikre jer billetter.

Efter åbningsdagen vil haven være åben dagligt fra kl. 8-20, og det er gratis at besøge. Børn skal være ledsaget af voksne, og besøgene sker på gæsternes eget ansvar.

Besøg den Magiske Have

Stevns Folklore Museum ser frem til at byde alle velkommen til den Magiske Have og skabe en uforglemmelig oplevelse for alle i Store Heddinge.

Fredage

5 fantastiske fredage

Fem Fantastiske Fredage på Stevns Folklore Museum!

d.28.juni, d.5.juli. d.12.juli, d.19.juli og d.26.juli 2024

14:00 – 15:30

Du vil høre eventyr, røverhistorier, myter og sagn, hvoraf nogle er selvdigtede, andre er fortolkninger af bl.a. HC Andersen, Grimm og den nordiske mytologi. Der er historier om Lokes børn, Jordbær-Christian, Ellekongens Juvel, Gjøngehøvdingen, Lucky – den heldige overlever, m.fl. samt lidt magiske indslag.

Cafe Bliss, som ligger 100 meter fra Folkloremuseet, kan du før eller efter arrangementet samme dag få 10% rabat, ved forevisning af en gyldig billet til dagens arrangement. Det giver mulighed for en dejligfuld oplevelse med familien med mad, drikke og gode fortællinger.

Kalkcirklen er Kalklandets fortællekreds. Vi lever og ånder for den gode mundtlige fortælling. Vi er professionelle og arbejder løbende på at udvikle vores udtryk og form gennem sparring og kurser. Vi har alle lange karrierer bag os som fortællere, formidlere, magikere, børnebogsforfattere, artister og cirkusdirektører. Med andre ord: Vi er en broget flok, der ved hvad underholdning med holdning er.

Vinterferie 24

VINTERFERIE

VINTERFERIE

Stevns Folklore Museum har åbent i vinterferie og der er noget at opleve både for voksne og for børn.

Dyk ned i en verden af folklore, kreativitet, og interaktive udstillinger denne vinterferie på Stevns Folklore Museum! Oplev sjove aktiviteter for hele familien: Kunst og håndværk, en magisk Klintekongen mosaik, muligheden for at klæde sig ud i kostumer hver dag, og ikke mindst, bliv fortryllet af folkedigte fra Stevns gennem vores levende fortællinger. 🧵👑

Udforsk vores interaktive udstillinger, hvor hver enkelt fortæller en unik historie om Stevns’ rige kulturarv. Og glem ikke at tjekke de nye tilføjelser i museumsbutikken, der er noget for enhver smag!

🗓️ Aktiviteterne løber gennem hele vinterferien. Vi glæder os til at se jer!

Åbningstider:

Lørdag d.17.feb. kl. 10-14

Onsdag d.21.feb. kl.10-14

Torsdag d.22.feb. kl.10-14

Fredag d.23.feb. kl.10-14

Lørdag d.24.feb. kl.10-14

Efterårsferie åbning

Efterårsferie på Stevns Folklore Museum!

Efterårsferien står for døren, og vi har en fantastisk uge planlagt på Stevns Folklore Museum! Vi inviterer jer alle til at komme og deltage i vores spændende aktiviteter og udforske vores fascinerende udstillinger. Her er, hvad du kan forvente:

📆 Åbningstider i efterårsferien:

 • Tirsdag den 17/10: 11:00 – 14:00
 • Onsdag den 18/10: 11:00 – 14:00
 • Torsdag den 19/10: 11:00 – 14:00
 • Lørdag den 21/10: 11:00 – 14:00

🌟 Særlige arrangementer:

 • Tirsdag d.17/10 kl.11-14 – Tegneserie lancering m. Mikael Nielsen
 • Torsdag d.19/10 kl.11-14 – Naturudforskning med Christine Louw

🎨 Daglige aktiviteter:

 • Tegneaktiviteter for børn og familier
 • Skattejagt i museet
 • Kostumesjov for børn

Kom og tilbring efterårsferien med os og opdag en verden fuld af folklore, skattejagter, og kreative aktiviteter. Det bliver sjovt og lærerigt for hele familien!

Vi ser frem til at byde jer velkommen på museet og dele denne specielle uge med jer. Tag din familie og venner med, og lad os skabe uforglemmelige minder sammen!

Sommerkultur 23

Sommerkultur med
Stevns Folklore Museum

Sommer

Sommeren er kommet til Danmark og vi har en masse spændende nyheder til dig, så du kan få en sommer fyldt af gode nye sommerminder.

Fra den 2. juli bliver vores åbningstider:

Tirsdage, onsdage, torsdage og søndage fra kl. 11-14.00.

Algade 41, 4660 Store Heddinge.

Kreative søndage hos Stevns Folklore Museum

Har du brug for et afbræk i ferien, hvor du kan være kreativ med børnene? Så kom forbi museet på en søndag i juli. Her byder Aleksandra velkommen på museet til kulturelle og kreative dage for de mindste.

Tag børn eller børnebørnene med og vær med til at give de Stevnske sagn og myter videre på en sjov og interaktiv måde.

Det er søndagene den 9. 23. og 30. Juli, d.6.august og d.13.august.

Billetter kan købes online eller i døren.

Vinterferie 23

VINTERFERIE

VINTERFERIE

Stevns Folklore Museum har åbent i vinterferie og der er noget at opleve både for voksne og for børn.

Åbningstider:

Søndag d.19.feb. kl. 11-14

Mandag d.20.feb. kl.11-14

Torsdag d.23.feb. kl.11-14

Søndag d.26.feb. kl.11-14

Søndag d.19/2 holder vi en hyggelig lille fastelavnsfest. Børn i udklædning kan opleve museet gratis den dag og blive malet i ansigtet. Vi slår katten af tønden kl.11 (0-6 år).

Billetter kan købes online eller i døren.

Efterarrangementer

Arrangementer i efteråret

Lørdag d.29.10 – Luk Op – Teater for de mindste

En inddragende og sanselig teateroplevelse for de helt små.

Små bjerge af blå og røde, stribede og prikkede, store og små kufferter – en hel masse overraskelser, der kun venter på at blive vist frem. I forestillingen tages de små med ind i hver kufferts lille verden – i én kuffert bor de tre bamser, der har så svært ved at sove. I en anden bor dukken, der elsker at være med til te-selskab.

I et trygt og roligt tempo, hvor der er plads til at alle små får mulighed for at give deres besyv med, skabes en lille oase fuld af historier. Sommetider følger der et rim eller en sang med, andre gange inviteres publikum til at åbne en kuffert eller bruge dets indhold. En fin og nænsom oplevelse for de små.

Alder: 0-3 år

1 – kl.9.45 – 10.20

2 – kl.11.00 – 11.35

Søndag d.30. oktober – Halloween på museet

Til børn:

Kom og vær med til lidt halloween u(hygge) på museet.
Gratis entré for børn i udklædning

kl.11-15

Tirsdag d.3. november – Foredrag: Saxo, Sorø og Stevns ved Lise Søelund

Et spændende foredrag ved Lise Søelund i museets Kongesal. Billetter koster 60 kr. inkl. kaffe, kage og aftenbesøg på museet.

Beskrivelse:
Der er nogle afgørende steder og personligheder for Danmarkshistorien, og her er det fokus på en historieskriver, som gør det muligt at huske, hvad der egentlig skete, en kirke, som rummer en berømt person med store visioner og endelig et sted, hvorfra de gode råvarer kan hentes. Vi skal høre om Saxo Grammaticus (ca. 1160-1208), som på foranledning af ærkebiskop Absalon skrev om danernes bedrifter, og var bosat i Lund, hvor han hørte til ærkebispens stab. Derefter drager vi til Sorø, hvor netop Absalon (ca. 1128-1201), som var henholdsvis ærkebiskop i Lund og senere Biskop i Roskilde, levede sine sidste dage i, og hvor han blev gravlagt i klosterkirken. Det hele bliver godt og grundigt fundamenteret ved et besøg på Christiansborgs ruiner, hvor det viser sige, at Absalon har lavet den fineste ringmur af sten fra Stevns klint. Der bliver meget historie, mange anekdoter og stor indsigt i krønike, kirke og krig.

Elverhøj og efteråret

‘Elverhøjs magi’ og aktiviteter i efterårsferien

Det nye udstillings- og oplevelsesområde ‘Elverhøjs magi’ åbner i uge 42. Den 17. oktober åbner den længe ventede sanseudstilling med en ‘fernisering i børnehøjde’ kl.12-14. Udstillingen, designet af den fantastiske Cæcilie Telling fra Telling Designs, vil være en opfordring til fantasi og vil give enhver, der kommer ind, mulighed for at forestille sig, hvordan den berømte Elverhøj ser ud indvendigt. Oplevelsesområdet, primært målrettet børn, skal give dem mulighed for at opleve Elverhøj med alle sanser – visuel, lyd og lugt. Udstillings- og legeområdet er realiseret med støtte fra Nordea Fonden og Udvikling Stevns.

I uge 42 er der planlagt en masse af efterårsferieaktiviteter på Stevns Folklore Museum:

Til børn:

Man – ‘fernisering i børnehøjde’ af vores udstilling ‘Elverhøjs magi’. Kom og se museet gratis kl.12-14 og få en gratis kakaomælk til at nyde ud i vores eventyrlige have med kæmpe fisk

Tirs-Fre – Museet har åbent kl.11-15 og hver dag fra kl.11-13 er der kreaværksted som koster en almindlige entrébillet til museet (50kr.) og inkluderer alle materialer. Lav elverpigesmykker, sagndiorammaer eller en klintekongefigur sammen med museets dygtige praktikanter.

For voksne vil der være en meditativ oplevelse i Kongesalen med Christine Louws udstilling ‘Væsener fra Stevns’. Hør væsenernes stemmer og historier på en højttaler og se de fantastiske billeder. Tirs-Fre kl.14-15.

Komende aktiviteter

Mød os på Stevns

I denne uge kan du møde os flere spændende steder på Stevns!

Fredag d.19. august er der By Night i Store Heddinge kl.17-22.

Stevns Folklore Museum har en spændende stand foran vores yndlings fiskebutik Fik’ken . Kom og tag en snak med os og deltage i konkurrencer og aktiviteter.

Søndag d.21 august er der Herregårdens dag på Gjorslev Gods kl.9.30 -17.00

Vi glæder os rigtig meget og har familievenlig aktiviteter med til jer i slotsparken. Vi er også med i Gjorslevs historiske fortællinger! Kom og være med til foredraget “Sagnlandet Stevns”:

kl.11 ved historiker Martin H. Mosberg

kl.15 ved Aleksandra Olsen

Alle aktiviteter er gratis ved køb af entrébillet til arrangementet.

Læs mere og køb biletter til dagen her: https://gjorslev.dk/2021/09/30/herregaardenes-dag-2022/

Museet på Algade 41 holder LUKKET søndag d.21. august (vi er alle på gjorslev). Men holder åbent igen mandag d.22. august som vi plejer.

Væsner

Væsner fra Stevns

Glæd jer!

Fra d. 1. august vil Stevns Folklore Museum være hjemsted for nogle fantastiske skabninger. Christine Louw viser en særudstillingen Væsner Fra Stevns i Kongesalen. Udstillingen kan pleves i museets åbningstid.

D. 1. august vil der være fernisering fra kl. 16-18 hvor der er mulighed for at nyde et glas bobler, en snak med kunstneren bag billederne og lære om de mange magiske væsner der findes på Stevns.

Kom glad!