fbpx

Vinterferie 23

VINTERFERIE

VINTERFERIE

Stevns Folklore Museum har åbent i vinterferie og der er noget at opleve både for voksne og for børn.

Åbningstider:

Søndag d.19.feb. kl. 11-14

Mandag d.20.feb. kl.11-14

Torsdag d.23.feb. kl.11-14

Søndag d.26.feb. kl.11-14

Søndag d.19/2 holder vi en hyggelig lille fastelavnsfest. Børn i udklædning kan opleve museet gratis den dag og blive malet i ansigtet. Vi slår katten af tønden kl.11 (0-6 år).

Billetter kan købes online eller i døren.

Efterarrangementer

Arrangementer i efteråret

Lørdag d.29.10 – Luk Op – Teater for de mindste

En inddragende og sanselig teateroplevelse for de helt små.

Små bjerge af blå og røde, stribede og prikkede, store og små kufferter – en hel masse overraskelser, der kun venter på at blive vist frem. I forestillingen tages de små med ind i hver kufferts lille verden – i én kuffert bor de tre bamser, der har så svært ved at sove. I en anden bor dukken, der elsker at være med til te-selskab.

I et trygt og roligt tempo, hvor der er plads til at alle små får mulighed for at give deres besyv med, skabes en lille oase fuld af historier. Sommetider følger der et rim eller en sang med, andre gange inviteres publikum til at åbne en kuffert eller bruge dets indhold. En fin og nænsom oplevelse for de små.

Alder: 0-3 år

1 – kl.9.45 – 10.20

2 – kl.11.00 – 11.35

Søndag d.30. oktober – Halloween på museet

Til børn:

Kom og vær med til lidt halloween u(hygge) på museet.
Gratis entré for børn i udklædning

kl.11-15

Tirsdag d.3. november – Foredrag: Saxo, Sorø og Stevns ved Lise Søelund

Et spændende foredrag ved Lise Søelund i museets Kongesal. Billetter koster 60 kr. inkl. kaffe, kage og aftenbesøg på museet.

Beskrivelse:
Der er nogle afgørende steder og personligheder for Danmarkshistorien, og her er det fokus på en historieskriver, som gør det muligt at huske, hvad der egentlig skete, en kirke, som rummer en berømt person med store visioner og endelig et sted, hvorfra de gode råvarer kan hentes. Vi skal høre om Saxo Grammaticus (ca. 1160-1208), som på foranledning af ærkebiskop Absalon skrev om danernes bedrifter, og var bosat i Lund, hvor han hørte til ærkebispens stab. Derefter drager vi til Sorø, hvor netop Absalon (ca. 1128-1201), som var henholdsvis ærkebiskop i Lund og senere Biskop i Roskilde, levede sine sidste dage i, og hvor han blev gravlagt i klosterkirken. Det hele bliver godt og grundigt fundamenteret ved et besøg på Christiansborgs ruiner, hvor det viser sige, at Absalon har lavet den fineste ringmur af sten fra Stevns klint. Der bliver meget historie, mange anekdoter og stor indsigt i krønike, kirke og krig.

Elverhøj og efteråret

‘Elverhøjs magi’ og aktiviteter i efterårsferien

Det nye udstillings- og oplevelsesområde ‘Elverhøjs magi’ åbner i uge 42. Den 17. oktober åbner den længe ventede sanseudstilling med en ‘fernisering i børnehøjde’ kl.12-14. Udstillingen, designet af den fantastiske Cæcilie Telling fra Telling Designs, vil være en opfordring til fantasi og vil give enhver, der kommer ind, mulighed for at forestille sig, hvordan den berømte Elverhøj ser ud indvendigt. Oplevelsesområdet, primært målrettet børn, skal give dem mulighed for at opleve Elverhøj med alle sanser – visuel, lyd og lugt. Udstillings- og legeområdet er realiseret med støtte fra Nordea Fonden og Udvikling Stevns.

I uge 42 er der planlagt en masse af efterårsferieaktiviteter på Stevns Folklore Museum:

Til børn:

Man – ‘fernisering i børnehøjde’ af vores udstilling ‘Elverhøjs magi’. Kom og se museet gratis kl.12-14 og få en gratis kakaomælk til at nyde ud i vores eventyrlige have med kæmpe fisk

Tirs-Fre – Museet har åbent kl.11-15 og hver dag fra kl.11-13 er der kreaværksted som koster en almindlige entrébillet til museet (50kr.) og inkluderer alle materialer. Lav elverpigesmykker, sagndiorammaer eller en klintekongefigur sammen med museets dygtige praktikanter.

For voksne vil der være en meditativ oplevelse i Kongesalen med Christine Louws udstilling ‘Væsener fra Stevns’. Hør væsenernes stemmer og historier på en højttaler og se de fantastiske billeder. Tirs-Fre kl.14-15.

Komende aktiviteter

Mød os på Stevns

I denne uge kan du møde os flere spændende steder på Stevns!

Fredag d.19. august er der By Night i Store Heddinge kl.17-22.

Stevns Folklore Museum har en spændende stand foran vores yndlings fiskebutik Fik’ken . Kom og tag en snak med os og deltage i konkurrencer og aktiviteter.

Søndag d.21 august er der Herregårdens dag på Gjorslev Gods kl.9.30 -17.00

Vi glæder os rigtig meget og har familievenlig aktiviteter med til jer i slotsparken. Vi er også med i Gjorslevs historiske fortællinger! Kom og være med til foredraget “Sagnlandet Stevns”:

kl.11 ved historiker Martin H. Mosberg

kl.15 ved Aleksandra Olsen

Alle aktiviteter er gratis ved køb af entrébillet til arrangementet.

Læs mere og køb biletter til dagen her: https://gjorslev.dk/2021/09/30/herregaardenes-dag-2022/

Museet på Algade 41 holder LUKKET søndag d.21. august (vi er alle på gjorslev). Men holder åbent igen mandag d.22. august som vi plejer.

Væsner

Væsner fra Stevns

Glæd jer!

Fra d. 1. august vil Stevns Folklore Museum være hjemsted for nogle fantastiske skabninger. Christine Louw viser en særudstillingen Væsner Fra Stevns i Kongesalen. Udstillingen kan pleves i museets åbningstid.

D. 1. august vil der være fernisering fra kl. 16-18 hvor der er mulighed for at nyde et glas bobler, en snak med kunstneren bag billederne og lære om de mange magiske væsner der findes på Stevns.

Kom glad!

Fødselsdag

Stevns Folklore Museum holder fødselsdagsfest

Jubiii 🇩🇰 Museet fylder 1 år! Vi holder fødselsdagsfest og du er inviteret 🤩🥳

SÅ hvad sker der? D. 7. juli fra kl. 15-17 vil der være åbent hus i museet med fødselsdagslagkage og et glas vin i den fortrylende gårdhave.

🤓 Kl 16 vil der være et spændende foredrag: Sagnlandet Stevns ved Martin Hyldquist Mosberg.

Kom og hils på og se den nye udstilling.

Påskeferie

Åbningstider og aktiviteter i påskeferien

I påskeferien (uge 15) vil Stevns Folklore Museum være åbent d.11. og d.18. april.

I museets åbningstider i påskeferien kan børn deltage i kreative og sjove aktiviteter.

Vinterferie

Åbningstider og aktiviteter i vinterferien

Stevns Folklore Museum holder en hyggelig fastelavnsfest i museets have. Aktiviteter på dagen:

– Slå katten af tønden: kl.15.30 (børn 0-5 år), kl.16.30 (5+ år)

– Troldejagt i haven

– Fastelavnsboller og kaffe kan tilkøbes

Kom udklædt!

Det koster 30 kr. pr. barn og tilmelding er anbefalet.

I vinterferien (uge 8) vil Stevns Folklore Museum være åbent d.20., 21. og 27. februar.

I museets åbningstider i vinterferien kan børn deltage i kreative og sjove aktiviteter:

  • Lav sagninspirerede smykker (2+ år)
  • Lær at tegne elverfolket (5+år)
  • Troldejagt i haven

1. år i museet

Det første år i Stevns Folklore Museum

Tak for besøg i 2021!

Stevns Folklore Museum har haft en fantastisk sæson. Blandt vores aktiviteter har der været folkefortællinger, foredrag, tryllekunst, workshops, fester, klassiske koncerter. Stevns Folklore Museum var med til Herregårdens Dag på Gjorslev Gods, Stevns Kommunes Fællesskabsstafet, By Night og udsmykning af legepladsen i Store Heddinge. Det sidste aktivitet i 2021 var en hyggelig julestue med lokale kunsthåndværkere.

Museet åbner igen i februar 2022.

Vinter

Vinter på Stevns Folklore Museum

Museet holder vinterlukket

Julestuen på Stevns Folklore Museum var det sidste aktivitet på museet i 2021. Museet holder lukket i december og januar, og vi kan med glæde meddele at museet udvider med en ny udstilling, når vi åbner igen til februar.